Американският президент Доналд Тръмп заплаши да спре финансирането на Световната здравна

...
Американският президент Доналд Тръмп заплаши да спре финансирането на Световната здравна
Коментари Харесай

Тръпм ядосан на СЗО, заплашва да спре финансирането

Американският президент Доналд Тръмп заплаши да спре финансирането на Световната здравна организация (СЗО) поради „ неприятната “ й реакция по повод на пандемията от ковид, оповестяват американски медии.

На конференция в Белия дом Тръмп остро разкритикува организацията, като съобщи, че тя е прекомерно пристрастна към Китай. 

" СЗО в действителност оплеска нещата ", написа Тръмп и в Туитър. " По някаква причина, тя (СЗО), финансирана основно от Съединени американски щати, все пак е доста пристрастна към Китай. Ще обмислим добре това. За благополучие, не одобрих техния съвет да оставя границите отворени за Китай. Защо ни дадоха такава неправилна рекомендация? ", съобщи Тръмп.

По-рано от СЗО похвалиха Китай за бистрота във връзка с пандемията, макар че има основателни подозрения по отношение на формалната статистика на случаите на ковид в страната. Наблюдателите считат, че надалеч повече хора може да са се заразили с вируса и да са умряли в резултат на зараза с COVID-19, в сравнение с твърди формален Пекин.

Тръмп наподобява повтаря рецензиите, че в първия стадий от разпространяването на ковид СЗО е разчитала прекомерно доста на информация от Китай, показва ДПА.
Има и признаци, че СЗО е пренебрегнала данни от Тайван, които са сочели, че болестта се предава от човек на човек, до момента в който Пекин твърдеше противоположното. СЗО, върху която Пекин упражнява напън, не признава Тайван, отбелязва ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР